Projecten

 

Project Soesterberg

KMAR 

Het meest besproken gebouw in Soesterberg, de Marechausseekazerne aan de Banningstraat, kwam begin volgend jaar leeg te staan. De eenheden van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) verhuizen naar het LTC nieuwbouwproject op Camp New Amsterdam.

Het historische gebouw midden in het centrum van Soesterberg heeft zijn diensten als kazerne en cellenblok voor het ministerie van Defensie al tientallen jaren bewezen in Soesterberg. Begin 2024 zal de vestiging van de KMAR in de Marechausseekazerne leeg komen te staan. De militaire eenheden gaan in 2024 hun intrek nemen op Camp New Amsterdam op de voormalige vliegbasis van Soesterberg.

In opdracht van Hegeman hebben wij dit mogen realiseren, ca. 9000 m² systeemplafond, Akoestische eilanden en houten (Ayous) panelen plafond.

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Project Castricum

De Nieuwe Loet

Het voormalig mannenpaviljoen II ontworpen door de Amsterdamse architect F.W.M. Poggebeek bevindt zich op het terrein van provinciaal ziekenhuis Duin en Bosch, gebouwd in 1909 als een besloten inrichting voor de ‘zenuwzieken’. Het is gelegen in het Noord Hollandse duingebied, en met z’n uitgesproken chaletstijl bijna een sprookjesachtig aanzicht vanuit de groene gewelfde omgeving. Na een aantal jaren van leegstand verkocht zorginstelling Parnassia het gebouw aan Nu Projectontwikkeling, die een ambitieus plan voor de renovatie van het paviljoen voor ogen had. Braaksma & Roos Architectenbureau sloot niet veel later aan en begeleidde de omvangrijke herbestemming tot 17 herenhuizen en appartementen, en 5 vrijstaande villa’s.
Project Utrecht

Het Ooglijdersgasthuis

Het Ooglijdersgasthuis heeft een unieke transformatie ondergaan. Sinds eind 2021 wordt er volop gewoond in de prachtige appartementen en riante stadswoningen. De binnentuin is inmiddels opgeleverd en bewoners genieten van het comfort van de opgeleverde parkeergarage. Vanaf januari 2022 worden de laatste bijzondere appartementen in verkoop gebracht.
Project rotterdam

zuidercollege

Op het terrein en in de gebouwen van het Zuider zal na de restauratie en herbestemming plek zijn om te wonen, te leren en te werken. Zo zal het Zuider Gymnasium haar intrek nemen in het oude voorgebouw (het poortgebouw). Daarmee is het het eerste categoraal gymnasium ‘op Zuid’. Ook is er in één vleugel van het poortgebouw kantoorruimte beschikbaar voor kleine zelfstandigen.

In de paviljoens zullen ca. 30 grondgebonden stadswoningen worden gerealiseerd. Het Carré (het voormalige hoofdgebouw) zal daarnaast plek bieden aan ca. 70 appartementen. Op het omliggende terrein dat vrijkomt zal een nieuwbouwwijk ontstaan die de naam Zuiderhof zal gaan dragen.
Project aalsmeer

GoGreen

Op bedrijventerrein Green Park in Aalsmeer beschikt HVBM Vastgoed over één van de laatst beschikbare bouwkavels, een unieke ontwikkellocatie ter grootte van circa 2,3 hectare waarop een hoogwaardige, duurzame bedrijfsruimte ter grootte van circa 13.500 m² gerealiseerd kan worden.
Project Gouda

gemiva – de ark

De Ark, onderdeel van Stichting Klasse, is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen tussen de vier en achttien jaar. De leerlingen hebben een cognitieve beperking en soms ook een bijkomende belemmering, waardoor zij het reguliere onderwijs niet kunnen volgen. Op de Ark krijgen zo’n 140 leerlingen onderwijs.